2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Maksat üste yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken tekâsüf noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.
Yangın bapları, yangın eminği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları karşı temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile müntesip kesif sorulan sorular ve cevapları:
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın yönlü standartlara ve yönetmeliklere onat olup olmadığını tayin etmek derunin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.
Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir diğeri bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Yangın bapsı acil çıkış sinein kullanılacaksa o dönem muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir benek da, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan yüksek bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve daha az tamir gerektirir.
Biraşkın şirket ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve emanet emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam derece almaktadır.
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara çabucak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak mimarida olmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler kaynak önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı keşik otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olabilir.
Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların yangın kapısı yüzı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek dâhilin tıklayın.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.